Mainos
Mainos

Nettikysely: Suurin osa ostaa kesämarjansa

MTV3:n nettikysely paljastaa, että hieman useampi ostaa marjansa kuin poimii ne itse. Kyselyyn on tähän mennessä vastannut vajaa pari tuhatta ihmistä. Heistä reilut 52 prosenttia ei poimi marjojaan itse.

- Ei jaksa mummo rämpiä metsään enää....sen minkä syödä vähän aikoo, voi ostaa, Mummo kirjoittaa.

- Jätän niille poimittavaksi, jotka siitä hommasta tykkäävät. Hyvä, että kerääjiä on ulkomaita myöten, etteivät jää marjat metsään, Marja miettii.

- Pelkään käärmeitä! Sahalaita perustelee.

- Mielelläni poimisin, mutta iljettävät hirvikärpäset piinaavat pomintareissuilla niin paljon, että marjat saavat jäädä rauhassa metsään, Kärpänen.

- En kestä metsän hyttysiä ja muita inisijöitä, selkä ei kestä kyykkimistä ja marjat saa kaupan pakastimesta helposti, Pipsa kirjoittelee.

Omatoimisia poimijoita silti riittää.

- En ikinä osta marjoja, mistä tiedät, onko ne kotimaisia, Mummu maalta kommentoi.

Nam nam kirjoittaa:

- Oman mökin tontilta on kiva kerätä mustikoitametsämansikoitavadelmia suoraan suuhun. Namnam! Hankkikaa muutkin oma mökki, jossa on kunnon mustikkamaat!

- Marjojen poiminta on terapiaa ja todellista vaihtelua omalle työlleni, Ulla kirjoittaa.

Eläkeläinen on samoilla linjoilla.

- Poimiminen on mukavaa. Puhtaassa luonnossa on hyvä liikkua, saa liikuntaa ja ruokahalu kasvaa. Tienaa rahan, mikä muuten menisi kauppiaalle.

- Vaikka olen jo 78-vuotias mummu, poimin omaan talouteeni marjat itse ja jos kertyy yli oman tarpeen, annan lasteni perheille. Minulla on aikaa ja jaksankin vielä. On käsittämätöntä, miten paljon luonnonantimia jätetään metsiin mätänemään. Marjastus on rentouttavaa ja lapsetkin voi ottaa mukaan ja hyvät eväät, jotka nautitaan luonnon helmassa,ovat marjaretken kohokohta, Tottakai muotoilee.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme