Mainos
Mainos

Nettikysely: Tänä jouluna kiristetään vyötä

Suurin osa MTV3:n kyselyyn vastanneista aikoo käyttää joululahjoihin tänä vuonna edellisjoulua vähemmän rahaa.

Lähes 64 prosenttia vastaajista on sitä mieltä, että joulua on kiristyneen taloustilanteen vuoksi syytä viettää entistä hillitymmin.

- Hinnat ovat nousseet niin sairaasti, ettei enää ole varaa ostaa niin paljon lahjoja, toteaa nimimerkki Mirella.

- Joulun tekevät rakkaat ihmiset, yhdessäoloa, tunnelma, hyvä ruoka ja leppoinen oleskelu. Se on joulua, muistuttaa eräs vastaajista.

Joulun ostopäätösten taustalla on myös kulutusjuhlan kritisointi. Joulu koetaan monissa perheissä turhan materialistiseksi juhlaksi. Tänä vuonna lahjat ovat jotain ihan muuta kuin perinteistä joulukrääsää.

- Vähennän radikaalisti. En osta mitään tavaraa, ainoastaan aineettomia lahjoja. Tämä ei ole rahakysymys, vaan ekologinen kannanotto. Älkää kukaan ostako turhaa tavaraa, vetoaa Henrietta.

Silti 36 prosenttia ilmoittaa ostavansa joululahjoja entiseen malliin.

- Olen ollut onnekas: 41 vuotta töitä putkeen, joten autan lapsiani ja heidän perheitään ostamalla tarpeellisia joululahjoja heille, sanoo nimimerkki Työssä käyvä.

MTV3:n nettikyselyyn on vastannut yli 3 000 ihmistä.

Lue myös:

(1.12.2008)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot