Mainos
Mainos

Nettikysely: Urheilijat ovat kyseenalaisia roolimalleja

Enemmistö MTV3:n nettikysymyksen vastauksista kertoo, että huippu-urheilijoista ei ole roolimalleiksi. Urheilijoiden toilailu esimerkiksi humalassa on usein esillä julkisuudessa.

Tuoreessa, mäkihyppääjä Janne Ahosesta kirjoitetussa muistelmateoksessa Kuningaskotka kerrotaan huippu-urheilijoiden humalaisista toilailuista kilpailumatkoilla.

- Miksi jälkikäteen pitää kertoa kaikki röyhistelyt tai mielentilakipuilut? Nuorisolle tulee tunne, että kaikki on sallittua: kun on kuuluisa ja voitokas, niin kulisseissa saa tehdä vapaasti mitä vain, nimimerkki Miksi kirjoittaa.

Toinen kirjoittaja katsoo, että "nuoret ottavat esimerkkiä omasta idolistaan ja saavat vääristyneen käsityksen huippu-urheilijoiden elämästä".

Nimimerkki Ilona kokee urheilun kaupallisuuden syyksi alamäkeen.

- Alansa ammattilaisten moraali on alamaissa tänä päivänä. Pois bisnes, takaisin oikea urheiluhenki! hän vaatii.

Moni vastaaja yhdistää urheilijoiden huonon maineen dopingiin.

- Miten käy roolimalleiksi tyypit, jotka ovat valmiit vetämään itseensä ihan mitä tahansa tulosten aikaansaamiseksi? eräs vastaaja ihmettelee.

Mutta urheiljoita ymmärtäviäkin vastauksia on.

- Miksi julkisuudessa esiintyvät henkilöt eivät saisi elää miten haluavat? kysyy eräs vastaaja.

Hän sanoo, ettei urheilijoilta "voi vaatia mitään erikoiskäytöstä".

Monet vastaajat syyttävät mediaa urheililjoiden mustamaalaamisesta.

MTV3:n nettikyselyyn tuli 980 vastausta. Kysymys kuului: "Julkisuuteen ponnahtelee paljastuksia huippu-urheilijoiden alkoholinkäytöstä ja toilailusta. Ovatko urheilijat roolimalleina ryvettyneet?" Vastauksista 59,9 prosenttia eli 587 oli "kyllä" ja 40,1 prosenttia eli 393 vastausta."ei".

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot