Mainos
Mainos

Nettikysely: Vanhemmat toivovat kasvatussopimuksia

Suomen Vanhempainliiton tekemän verkkokyselyn mukaan kouluikäisten lasten vanhemmista enemmistö toivoo vanhempien välisiä kasvatussopimuksia. Vanhemmista 63 prosenttia toivoo vanhempien sopivan yhdessä muun muassa lasten kotiintuloajoista.

Vanhempainliitto toivoo, että muun muassa päiväkotien ja koulujen kautta vanhempien verkostoitumista tuettaisiin nykyistä vahvemmin

Vanhempainliitto kertoo esimerkkinä, että muun muassa Sauvon koulussa vanhemmat ovat tehneet koulun henkilökunnan kanssa sopimuksen, joka sisältää suosituksia nuorten kotiintuloajoista ja liikennekäyttäytymisestä.

– Mitä paremmin vanhemmat tuntevat toisensa ja jakavat tavoitteen yhteisestä kasvatustyöstä, sitä paremmin lapset voivat. Lapsen oppimiseen, kasvamiseen ja ryhmässä toimimiseen tällä on merkittävä myönteinen vaikutus, tiivistää Kurttila.

Vanhempainliiton verkkokyselyyn vastasi 1353 peruskouluikäisten lasten vanhempaa tammikuun lopussa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot