Mainos

Nettikysymys: "Autotkin katsastetaan, miksei eläinten oloja tarkasteta?"

Suurin osa MTV3:n nettikysymykseen vastanneista on sitä mieltä, ettei eläinten oikeuksia valvota tarpeeksi.

Kun 2 600 lukijaa on vastannut, on enemmistö eli 83,5 prosenttia sitä mieltä, että eläinten oikeuksia ei valvota tarpeeksi. Reilut 16 prosenttia pitää valvontaa riittävänä.

- Paremminhan eläinten oikeuksia valvotaan kuin vanhusten oloja. Ensin vanhuksille olot kuntoon, katsotaan sitten eläimet, kirjoittaa yksi lukija.

- Ainakin lehmät ovat kovassa tarkkailussa. Mutta muut eläimet ovat huonommalla, sanotaan yhdessä perustelussa.

Jotkut ihmettelevät, että yhteiskunnassa valvonta muuten toimii, mutta eläinten oikeuksien kohdalla ei.

- Autot katsastetaan vuosittain. Työpaikoilla käy työsuojelutarkastaja. Kyllä tuotannollisten tms. eläinten asumukset pitäisi tarkastaa säännöllisesti. Tarkastuksen voi alustavasti tehdä eläinsuojeluyhdistyksen valtuuttama tarkastaja, jonka ilmoituksen perusteella eläinlääkäri tekee tarvittaessa ratkaisun kohteen tilanteesta. Yksinkertaista, eikö?

- Ihmetyttää se, että ei saada valvontaan eläinten pitoa, vaikka eläinlääkäreitä on joka kunnassa ja kaupungissa, ihmettelee yksi lukija.

Lukijat toivoivat myös ymmärrystä loppuunpalaneille eläintenhoitajille.

- Pääosa paljastuneista on loppuunpalaneiden ihmisten jäljiltä ... miksi ei ihmisten oloja seurata ja heidän elämäänsä helpoteta...apu tulisi eläimillekin.

Yllätystarkastukset eläinten koteihin saavat kannatusta.

- Ilmoituksia tehdään jatkuvasti, mutta niillä ei ole mitään merkitystä. Yllätyskäynnit on sallittava. Ajatelkaa: eläin luottaa omistajaansa, hoitajaansa, mitä hoitaja tekee, pettää, laiminlyö, kirjoittaa yksi lukija.

Vähemmistö, eli 16 prosenttia vastaajista pitää eläinten oikeuksien valvontaa riittävänä. Perusteluissa sanotaan muun muassa, että ennen eläimiä pitäisi tehostaa ihmisten oikeuksien valvomista.

- Kyllä (eläinten oikeuksia valvotaan tarpeeksi) ...ainakin enemmän kuin lasten - mitenkään eläimiä väheksymättä.

- Kukaan ei ehdi näitä valvomaan 24/7. Eli kyllä niitä valvotaan tarpeeksi.

- Kyllä valvotaan resurssien mukaan ja me kanssaihmiset, naapurit ym. olemme onneksi niin valveutuneita, että me ilmoitamme kyllä, jos jokin koira tai hevonen on ilman "takkia"...Siis kansa valvoo, laki ei.

Kommentoi

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot