Mainos
Mainos

Nettikysymys: Eläkeikää ei saa nostaa 70-vuoteen

Lähes 90 prosenttia MTV3:n nettikysymykseen vastanneista ei halua nostaa eläkeikää 70:een ikävuoteen. Perjantaina Kansan Uutisissa EK:n johtaja Lasse Laatunen väläytteli Saksan mallin mukaista eläkeiän nostoa tuotavaksi myös Suomeen. Nettikysymykseen vastanneiden joukossa tämä on herättänyt suurta vastarintaa.

- No eikös se olisi silloin sama tehdä töitä kuolemaan asti ja työnantaja järjestäisi hautajaiset, kommentoi eräs vastaaja.

Vastauksia kyselyyn on kerääntynyt 4686 kappaletta ja niistä 89,8 prosenttia suhtautuu kielteisesti eläkeiän nostoon.

Suomessa pitäisi Laatusen mielestä säilyttää joustava eläkkeelle siirtyminen, mutta alaikärajaa tulisi hänen mielestään nostaa huomattavasti. Vastaajien keskuudessa nykyinenkin eläkeikä on joissain tapauksissa liian korkea.

- Miten jaksaisin 70-vuotiaaksi, kun jo nyt alle 40- vuotiaan olen jo tehnyt töitä hurjasti. Sen pitäisi olla vapaaehtoista, mutta pitäisi kysyä kyllä työnantajankin mielipide selviytyykö töistään. Omalla työmaallani nyt jo muutama muinaisjäänne aikoo keikkua työssään 68-vuotiaaksi, vaikkeivät tahdo pysyä ajan hermolla nytkään, kertoo nimimerkki Hymy.

Jotkut vastaajista kuitenkin mieltävät EK:n ehdotuksen hyväksi ratkaisuksi tulevaan ongelmaan, joka syntyy kun eläkeläisten määrä kasvaa.

- Hyvinvointipalveluiden rahoitus ei onnistu ilman pidempiä työuria. Töistä voi jäädä eläkkeelle aiemminkin, mutta se vaatii uhrauksia aiemmasta kulutustasosta eli säästämistä, painottaa nimimerkki Kolmekymppinen.

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme