Mainos
Mainos

Nettikysymys: Halla-aho ulos eduskuntaryhmästä

Kansanedustaja Jussi Halla-ahon sotilasjunttakirjoitukset Facebookissa ovat jakaneet suomalaisten mielipiteitä.

MTV3 Uutisten nettikysymykseen vastanneista reilu 1500 suomalaisesta enemmistö oli sitä mieltä, että Halla-aho ansaitsisi kirjoitustensa seurauksena ainakin määräaikaisen erotuksen eduskuntaryhmästä.

Äänet jakautuivat kuitenkin hyvin tasaisesti, sillä Halla-ahon erottamista puolsi 54,4 prosenttia vastaajista, kun taas 45,6 prosenttia vastanneista antaisi miehen jatkaa työtään.

Useille vastanneille pelkkä Halla-ahon erottaminen eduskuntaryhmästä ei kuitenkaan riitä. Monet toivovatkin miehelle suurempaa rangaistusta, tai jopa potkuja kansanedustajan paikalta. Nimimerkki kuntademari haluaisi saattaa Halla-ahon vastuuseen teoistaan:

" Halla-aho tulisi erottaa eduskunnasta ja saattaa rikosoikeudelliseen vastuuseen maahanmuuttajien ja demarien vastaisista kirjoituksistaan. "

Useat vastaajat olivat huolissaan myös Halla-ahon puolueen, perussuomalaisten maineesta kohujen keskellä. Nimimerkit kotimama ja Halla-aho pihalle haluaisivat puolueen puheenjohtaja Timo Soinin miettivän päätöksiään tarkasti:

" Halla-aho ei seiso kirjoitetun sanan takana. Tässä asemassa olevan henkilön pitää miettiä, mitä suustaan päästää tai kynäilee. Hän on erittäin äärioikeistolainen henkilö ja pikkuhiljaa pilaa perussuomalaisten maineen. On hyvä, jos Soini fiksuna miehenä on ymmärtänyt mistä on kyse... "

" Halla-aho on koko ajan kirjoitellut mielipiteitään provosoivasti ja hieman lain alapuolelta. Tosin ei niin paljon, että siihen olisi voinut tai halunnut syyttäjä puuttua. Jos Soini haluaa perussuomalaisista vakavasti otettavan ja osaavan puolueen ajamaan aatteitaan, niin kaikenmaailman Hakkaraisista ja Halla-ahoista pitää päästä eroon. "

Puolustajat: "Hän on juuri sellainen, jonka äänestäjät ovat halunneet"

Noin reilu 700 vastaajaa haluaisi Halla-ahon jäävän eduskuntaan ja eduskuntaryhmään. Useat perustelevat näkemystään siten, että Suomessa vallitsee sanan- ja mielipiteenvapaus.

Nimimerkki parvitui muistaa myös aikaisempia poliitikkojen sutkautuksia, joista ei ole vastaavia rangaistuksia koitunut:

" Edustajalla on mielipiteen vapaus. Hän sitä paitsi esitti julkisen katumuksen. Ei Lippostakaan kurmittu näin, vaikka hän esitti voimakkaan ilmaisun "nahkurin orsilla tavataan." "

Myös japelo jatkaa samoilla linjoilla:

" Jos kaikkien kansanedustajien sanonnat ja lausumat johtaisivat ryhmästä erottamiseen, niin eduskuntalaitoksessa olisi kaksisataa yhden henkilön eduskuntaryhmää. Toisaalta tämä on populismin kääntöpuoli, ja tämän Soini jos kuka tietää! Onhan näitä ollut ennenkin.. "

Useat vastanneet myös kiittelevät Halla-ahon kommentteja ja suorasanaisuutta. Osa miehen puoltajista näkee asian siten, että tämä on juuri sitä, mitä äänestäjät häneltä odottivatkin. Nimimerkki K.ommari kiteyttää asian näin:

" Halla-aho on juuri sellainen perussuomalainen, jonka äänestäjät ovat eduskuntaan halunneet. Erottaminen olisi äänestäjien pettämistä. Myös herra H. (Teuvo Hakkarainen) on perussuomalainen parhaimmillaan.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä päättää Jussi Halla-ahon erottamisesta tänään iltapäivällä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme