Mainos
Mainos

Nettikysymys: Lääkärin ammattitaito epäilyttää – lue tarinoita

Olet lääkärin vastaanotolla. Ammattitaito ei vakuuta. Onkohan tämä valelääkäri? MTV3:n nettikysymykseen vastanneista lähes 3000 vastaajasta yli puolet on joskus epäillyt lääkärinsä ammattitaitoa.

Epäilijöiden joukossa on myös niitä, jotka päivittäin työskentelevät lääkärien kanssa.

– Työskentelen apteekissa ja näen päivittäin lääkäreiden tekemiä virheitä ja tyytymättömiä potilaita, jotka epätoivoisesti yrittävät saada apua itselleen.

Moni vastaaja on ollut tyytymätön saamaansa apuun – hyvin usein tarinoissa kerrotaan lääkärin kysyneen potilaalta: "Mikähän sinulla sitten on".

– Minkä hyvänsä työn tekijöissä on eteviä ja vähemmän eteviä. Ei siinä sen ihmeempää. Joidenkin otteet eivät herätä luottamusta osaamisesta.

– Olen ollut sellaisen lääkärin vastaanotolla, joka ei puhunut, ei pukahtanut, ynähteli vain. Myöhemmin toinen lääkäri kielsi syömästä ynähtelijän määräämiä lääkkeitä.

– Espoolaisen terveysaseman lääkäri, jonka luona kävin kahdesti: Neuvoi ensimmäisellä kerralla poistamaan melko ison luomen partakoneen terällä aivan omin avuin, en suostunut. Toisella kerralla hain sairauslomaa perheessä tapahtuneen kuolintapauksen vuoksi - lääkäri ei tiennyt, millä DG:llä "saikun" kirjoittaa. Ehdotin stressireaktiota ja heureka: Sellainenhan löytyi lääkärien tietokannasta netistä. Olisin siis ollut yhtä hyvä hänen ammatissaan itsekin?

Se vajaa puolikas vastaajista, joka ei ole ikinä epäillyt lääkäriään, kertoo muun muassa seuraavasti:

– Olen saanut yleensä hyvää palvelua. Huonoa palvelua on ollut se, että lääkärillä on ollut liian vähän aikaa. Mutta se on eri asia kuin suoranaisen ammattitaidon puute.

– Käyn vain ennestään tuttujen lääkärien luona, jos vain mitenkään mahdollista.

– Lääkärit ovat ammatinharjoittajia siinä missä muutkin ryhmät. Mätämunia löytyy kaikista ryhmistä. Oma arvioni on, että lääkärikunnasta keskimääräisesti vähemmän.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme