Mainos
Mainos

Nettikysymys: Mielipiteet jakautuvat Venäjän savupilvistä

Venäjän maastopalojen savut näkyvät ja haisevat Suomessa juuri nyt. Metsä- ja maastopalot ovat riehuneet viime päivinä Moskovan alueella.

Savut tuntuivat eilen voimakkaimmin Etelä- ja Itä-Suomessa, ja tänään ne ovat levinneet Pohjois-Suomeen Kainuuseen ja Oulun korkeudelle asti.

Vain lievä enemmistö MTV3:n nettikysymykseen vastanneista koki savun olleen harmitonta. Hieman yli 40 % vastanneista kertoo savun häirinneen. Kysymykseen saatiin yli 1300 vastausta.

- Astma ja keuhkojenlaajentuma tekevät savusumun hengittämisestä tosi vaikeaa, yksi vastaajista kertoo.

- Ei todellakaan haittaa. Täällä Suomessa on niin paljon epäpuhtauksia muutenkin, ettei pienet savut haittaa, vastapuoli kommentoi.

Muutamat pääkaupunkiseudulla asuvat vastaajat eivät kuitenkaan edes havainneet savua.

MTV3:n uutisten seuraajat Facebookissa kertoivat eilen havainneensa savun saapumisen. Savupilviä nähtiin esimerkiksi pääkaupunkiseudulla ja Pirkanmaalla. Savunharmaan lisäksi pilvet värjäsivät näkymän muutaman havainnon mukaan siniseksi.

Tämänhetkisen ennusteen mukan savut hälvenevät koko Suomesta viikonloppuna.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme