Mainos
Mainos

Nettikysymys: Pääomaveroa voi korottaa - ostovoimaan ei saa kajota

Kolme neljästä MTV3 Uutisten nettikysymykseen vastanneista kiristäisi pääomatulojen verotusta. Kysyimme, että jos verotusta on kiristettävä, mitä veroa pitäisi nostaa.

Moni perusteli pääomatulojen veronkiristyksen oikeudenmukaisuutta sillä, että heiltä kenellä varallisuutta on, voi huoletta nyhtää veroeuroja.

- Pääomaveron korotus niille, joilla merkittävästi pääomaa. On vihdoin aika kohdistaa verotus heille, joilla on varaa sitä maksaa. Alvin korotus koskisi kaikkia, myös pienituloisia. Alvia voitaisiin korottaa ylellisyystuotteiden kohdalla, ei välttämättömistä hankinnoista. Verotuksen kiristäminen hankinnoista, jotka eivät välttämättömiä, on melko yksinkertaista tehdä, jos se vain halutaan kohdentaa oikein.

- Alhainen pääomaverotus syventää luokkajakoa ja lisää ristiriitoja, perustelee toinen kysymykseen vastanneista.

- Pääomaveroa voi korottaa. Ostovoima tässä maassa on OECD-maiden kolmanneksi heikoin heti Portugalin ja Irlannin jälkeen. Köyhillä ja keskituloisilla ei ole enää mistä veroa kiristää, kun kaikki menee asumiseen ja ruokaan. Yhteiskunnan vapaamatkustajilta, isorikkailta, voi hyvin napsaista valtavista pääomatuloista veroa.

"Vain alvilla on todellista merkitystä..."

Kolmetoista prosenttia vastanneista kiristäisi arvonlisäveroa ja kaksitoista prosenttia tuloverotusta. Perusteluita omille näkemyksille heiteltiin kuin eduskunnan täysistunnossa ikään.

- Tuloveroa on korotettava. Ne jotka nostaisivat ennemmin arvonlisäveroa tai pääoman verotusta, eivät edes ymmärrä näiden seurauksia ja asian vakavuutta.

- Korottaisin tuloveroa. Progressiivinen tuloveron korotus on sosiaalisesti oikeudenmukainen, silloin maksetaan veroa maksukyvyn mukaisesti.

- Arvonlisäveroa tulisi korottaa jos jotakin. Vain tässä verokakun isoimmassa palasessa on riittävästi lusikoitavaa suuren budjettivajeen täytteeksi. Pääomatulojen verotusta voidaan kiristää, mutta yksistään se ei riitä, analysoi sen sijaan nimimerkillä Verovelvollinen esiintynyt kommentoija.

Eräs veronmaksaja antoi palautetta myös toimitukselle kysymyksen asettelusta.

- Typerä kysely kun ei voi valita useampaa vaihtoehtoa. Kaikkia veroja on kiristettävä. Erityisesti tuloveron ja alvin korotuksilla saadaan todellista vaikutusta aikaan. Myös suurimpien pääomatulojen verotusta on kiristettävä progressiolla.

Kaikkiaan nettikysymykseen vastasi 2 396 henkilöä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme