Mainos
Mainos

Nettikysymys: Vaalimainoksilla ei vaikutusta ehdokasvalintaan

MTV3:n Uutisten nettikysymyksen perusteella vaalimainokset ovat turhia äänestäjien ehdokasvalintojen kannalta. Jopa 88 prosenttia (2074 vastaajaa) nettikysymykseen vastanneista oli sitä mieltä, että vaalimainokset eivät vaikuta heidän ehdokasvalintaansa.

— Käyn vaalikoneilla ja jos mahdollista kysyn henkilökohtaisesti joitain minulle tärkeitä kysymyksiä. Ei kasvot, ei lyhyet vaalilupaukset vaikuta, perustelee Ilona ei-vastaustaan.

— Vai että vielä suurennettu pärstäkuva kadulla muka vakuuttamaan minut, katin kontit, kommentoi puolestaan nimimerkki Oma valinta.

— Oman kotikuntani vahva vaikuttaja on ehdolla. En siis tarvitse turhia mainoksia. Suoraan ö-mappiin joutavat, nimimerkki Tuuliei sanoo.

Vain 4,5 prosenttia (105 vastaajaa) kertoi vaalimainosten vaikuttavan heidän ehdokasvalintaansa.

— Jos on huono vaalimainos se antaa ehdokkaasta huonon kuvan. Ei hyvä, sanoo Chief Editor.

Nimimerkki eläkeläinen kokee, että ehdokkaiden kasvot on syytä tunnistaa:

— Mainoksista näkee myös tutut rikolliset naamat joita ei kenenkään pidä äänestää, hän perustelee.

Vaalimainoksilla voi olla myös tarkoitukselleen käänteisiä vaikutuksia. Nimimerkki Hannibal sanoo, ettei "ikinä äänestä ketään jonka mainospärstä tunkee sisään postiluukusta".

7,6 prosenttia (178 vastaajaa) sanoo, että vaalimainoksilla voi joskus olla vaikutusta ehdokkaan valinnassa. Näin kertoo nimimerkki Lissu:

— Olen tarkka valitessani ehdokkaan. Joskus mainonta vahvistaa päätöstäni, muuten en tietäisi ketä on ehdolla ja lisätiedon kerääminen edustajasta olisi mahdotonta — tai ainakin työlästä. Naamakin kertoo jotain…

Miten itse valitset ehdokkaasi eduskuntavaaleissa? Äänestätkö ennemmin puoluetta kuin henkilöä? Vai onko puolueella väliä, jos henkilö on hyvä? Keskustelu MTV3:n uutisten Facebook-sivuilla on jo käynnissä. Liity ryhmän jäseneksi ja osallistu keskusteluun!

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme