Mainos
Mainos

Nettipedofiilien nappaamiseen tulossa kovempia keinoja

Alaikäisiä netissä ahdistelevien kiinniottamista halutaan helpottaa. Valmisteilla on lakiehdotus, joka kriminalisoisi esimerkiksi tapaamisen järjestämisen alaikäisen kanssa selvästi seksuaalisessa tarkoituksessa. Samalla poliiseille ollaan antamassa enemmän mahdollisuuksia esiintyä netissä väärillä henkilöllisyyksillä.

Nykyisellään seksuaalissävytteinen ehdottelu netissä alaikäiselle on jo rangaistavaa, mutta uudessa laissa kiellettyä olisi jo pelkkä tapaamiseen houkuttelu ilman suoraa seksuaalista vihjailua.

- Jos henkilö on esimerkiksi varannut hotellihuoneen tapaamista varten tai matkustanut pitkän matkan tapaamaan lasta, henkilön pitää kyetä perustelemaan, että tapaamisella on joku muu tarkoitus, kertoo oikeusministeriön lainsäädäntösihteeri Mirja Salonen, joka on ollut mukana uuden lakiehdotuksen valmistelussa.

Niin sanottu grooming-pykälä on käytössä jo muutamissa Euroopan maissa. Suomessa se on tulossa lakiin arvioiden mukaan ensi vuoden alussa.

Poliisi saattaa saada myös tulevaisuudessa laajempia oikeuksia nettipedofiilien jahtaamiseen. Jos lakiuudistuksen pykälä menee läpi, poliisi voi ujuttautua valehenkilöllisyyden turvin esimerkiksi netissä toimivan lapsipornoringin jäseneksi.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme