Mainos
Mainos

Nettipiratismi uhkaa viedä työpaikkoja

1,2 miljoonaa eurooppalaista luovan alan työpaikkaa on vaarassa, kerrotaan uudessa tutkimuksessa. Musiikkialaa jo pitkään vaivannut piratismi uhkaa nyt myös elokuva-, tv- ja ohjelmistoaloja Euroopan laajuisesti.

Luovan teollisuuden aloilta hävisi vuonna 2008 yli 185 000 työpaikkaa Euroopassa, ja pääsyyllinen tähän oli nettipiratismi.

Vaaran poistamiseksi toivotaan lainsäädäntöä. Sisältöalojen edustajat vetoavat päättäjiin, jotta laeilla turvattaisiin riittävän tehokkaat keinot laittoman lataamisen torjumiseksi ja laillisen kaupan toimintaedellytysten varmistamiseksi.

Suomi myös pulassa

Suomen elokuvasäätiön tavoitteena on laajentaa kansallisen elokuvan saatavuutta sen kaikissa levityskanavissa elokuvateattereista DVD-, video-on-demand ja tv-jakeluun yhtäläisellä laillisella pohjalla.

Kotimaan levityspäällikkö Harri Ahokas Elokuvasäätiöstä pelkää, että kun työpaikkoja katoaa, vaarassa ovat myös luovan työn tulokset.

- Kotimaisen elokuvan julkinen rahoitus on kasvanut nykyisen hallituksen aikana. Kasvun hedelmistä on pidettävä huolta, hän sanoo.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme