Mainos
Mainos

Nettipokerin pelaajilla suuria pelivelkoja

Nettipokeri on kasvattanut suosiotaan hurjasti viime vuosina eritoten nuorten aikuisten keskuudessa.

Nettipokerin pelaajille on nopeassa tahdissa kertynyt suuria pelivelkoja. Pelaajat käyttävät pelaamiseen tuhansia euroja kuukaudessa. Suurimmat velat ovat jopa useita kymmeniätuhansia euroa.

Nettipokerin varjopuoli paljastuu auttavaan puhelimeen Peluuriin tulleista soitoista. Rahapeliongelmissa auttava Peluuri on A-klinikan ja Sininauhan perustama palvelu.

Palvelun puolivuotisraportin mukaan kevään ja kesän aikana nettipokerin pelaajat ovat ilmestyneet auttavaan puhelimeen uutena ongelmaryhmänä. Heinäkuussa vastatuissa puheluissa jo kahdeksalla prosentilla pelaajista oli nettipokerin aiheuttamia ongelmia.

Nettipokeri on kasvattanut suosiotaan hurjasti viime vuosina eritoten nuorten aikuisten keskuudessa. Rekisteröityneitä pelaajia on Suomessa tuoreimpien arvioiden mukaan jo parikymmentätuhatta.

Projektipäällikkö Tapio Jaakkola kertoo, että Peluuriin soittaneista nettipokerin pelaajista kaikki olivat nuoria miehiä, kaksi kolmasosaa 18-24-vuotiaita. Peliongelma näyttää olevan heille ensisijaisesti taloudellinen ja nopeasti hankittu. Pelaamisen motiivina on rahan ansaitseminen ja varmasti myös viihde.

Jaakkolan mukaan pelirahaa on nostettu usein pikavipeillä, joihin ei tarvita takaajia. Suurin tietoon tullut pelivelka on 40 000 euroa. Kun pikavippien korko on kova, laina saattaa mennä ulosottoon. Näin pelaajat pilaavat luottotietonsa ja vaikeuttavat pitkäksi aikaa elämäänsä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot