Mainos
Mainos

Nettiriippuvuus erityisesti miesten ja poikien vaarana

Nettiriippuvuus voi johtaa masennukseen. Mittavaan internetin käyttöön liittyy passiivisuutta, univaikeuksia ja mielialan laskua.

Etenkin pojilla ja miehillä masennus voi olla pikemminkin seurausta nettiriippuvuudesta kuin syy netin käyttöön.

Internetriippuvuus on hyvä pitää mielessä, kun tavanomainen hoito unettomuuteen, masennukseen tai sosiaaliseen ahdistukseen ei johda odotettuun tulokseen, toteaa professori Jyrki Korkeila Aikakauskirja Duodecimissa.

Internetin haitallisen käytön itsearviointia varten on kehitetty mittari. Hoidon tarve on arvioitava, kun potilas tuo ongelman itse esille. Silloin hän on usein jo itsekin yrittänyt rajoittaa netin käyttöä.

Hoito on syytä aloittaa, kun riippuvuus on ruvennut heikentämään työ- tai opiskelutehoa, sosiaaliset suhteet ovat alkaneet kärsiä ja talousvaikeudet ovat merkittäviä.

Nettiriippuvuuden hoidossa on käytetty samoja menetelmiä kuin peliriippuvuudessa. Täyteen vieroitukseen ei kuitenkaan tähdätä, koska netin käytöstä on nykyaikana miltei mahdotonta täysin luopua.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot