Mainos
Mainos

Nettiriippuvuus erityisesti miesten ja poikien vaarana

Nettiriippuvuus voi johtaa masennukseen. Mittavaan internetin käyttöön liittyy passiivisuutta, univaikeuksia ja mielialan laskua.

Etenkin pojilla ja miehillä masennus voi olla pikemminkin seurausta nettiriippuvuudesta kuin syy netin käyttöön.

Internetriippuvuus on hyvä pitää mielessä, kun tavanomainen hoito unettomuuteen, masennukseen tai sosiaaliseen ahdistukseen ei johda odotettuun tulokseen, toteaa professori Jyrki Korkeila Aikakauskirja Duodecimissa.

Internetin haitallisen käytön itsearviointia varten on kehitetty mittari. Hoidon tarve on arvioitava, kun potilas tuo ongelman itse esille. Silloin hän on usein jo itsekin yrittänyt rajoittaa netin käyttöä.

Hoito on syytä aloittaa, kun riippuvuus on ruvennut heikentämään työ- tai opiskelutehoa, sosiaaliset suhteet ovat alkaneet kärsiä ja talousvaikeudet ovat merkittäviä.

Nettiriippuvuuden hoidossa on käytetty samoja menetelmiä kuin peliriippuvuudessa. Täyteen vieroitukseen ei kuitenkaan tähdätä, koska netin käytöstä on nykyaikana miltei mahdotonta täysin luopua.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme