Mainos
Mainos

Nettiväki löysi ampujaksi epäillyn alle tunnissa

Tuskin ensimmäiset tiedot Kauhajoen ammuskelusta olivat ehtineet julki, kun netin keskustelupalstoilla jo arvattiin kuka ampuja oli.

Muun muassa MuroBBS- ja Murha.info-keskustelupalstoilla viitattiin nopeasti Wumpscut86-nimimerkkiin, joka ilmoitti videopalvelu Youtuben profiilissaan kotipaikakseen Kauhajoen ja iäkseen 22 vuotta. Miehen profiilissa oli nimenä Mr. Saari. MuroBBS-palstalla Wumpscut86:n videoihin viitattiin ensi kerran kello 11.24, Murha.infossa kello 11.31.

Varsin pian tämän jälkeen palstoille tuli linkki, joka johti Massacre in Kauhajoki -nimiseen tiedostopakettiin, jonka ampuja ilmeisesti lähetti nettiin. Paketissa on useita videoita, joilla mies ampuu pistoolilla sekä kuvia, jossa hän poseeraa aseen kanssa.

Tiedostopaketin otsikossa oli nimi Matti Saari. Tiedostopaketin videoilla esiintyvä mies on sama kuin Youtubessa Wumbscut-nimimerkin videoilla.

Viranomaiset vahvistivat tänään noin kello 15.30, että ampujaksi epäillään 22-vuotiasta Matti Juhani Saarta.

Uhkaavia ammuskeluvideoita

Suurimmassa osassa videoita Saari ampuu ampumaradalla pistoolilla. Videoista kaksi on kuitenkin pahaenteisempiä. Toisessa mies ampuu ensin useita laukauksia, kääntyy kohti kameraa ja sanoo "Goodbye" ja kävelee pois kuvasta. Toisessa taas hän sanoo ilmeisesti maahan asetetulle kameralle "You will die next" ja ampuu laukauksia kohti kameraa.

Lähes kaikki keskustelupalstoilla Saareen liitetty nettimateriaali liittyy ampumiseen tai aseisiin. Hän mainitsee Youtuben profiilissa kiinnostuksenkohteikseen tietokoneet, aseet, oluen ja seksin. Keskustelupalstoilla jäljitettiin nopeasti myös miehen Suomi24.fi-sivun treffipalstalle jättämä ilmoitus. Ilmoituksessa hän kertoo muun muassa olevansa opiskelija, asuvansa yksin ja omistavansa lemmikkikissan. Myös tässä ilmoituksessa hän kertoo harrastavansa ampumista.

Wumbscut86-nimimerkin Youtube-tili suljettiin tänään noin kello 13, Irc-galleria-tili oli suljettu jo aiemmin. Nimimerkki Wumbscut oli postittanut viimeisen videon ilmeisesti torstaina. Tilille kirjauduttiin viimeisen kerran tänä aamuna aamulla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme