Mainos
Mainos

Nettivideo vartijan voimankäytöstä johti poliisitutkintaan

FPS Security Oy on myöntänyt kahden vartijansa syyllistyneen kohtuuttomaan voimankäyttöön Helsingin Kontulassa lokakuun alussa. Heidät on vapautettu tehtävistään, ja poliisi tutkii asiaa.

YouTube-nettisivustolla julkaistu video maassa makaavaa miestä potkivasta vartijasta on johtanut poliisitutkintaan.

Video paljastaa kahden vartijan muun muassa potkineen maassa makaavaa miestä Helsingin Kontulassa lokakuun alussa. Videopätkälle liitetyn tekstin mukaan tilanne sattui lokakuun 1. päivä Kontulan ostoskeskuksessa.

FPS Security Oy on vahvistanut, että kyseessä olivat yhtiön palkkalistoilla olevat vartijat. Yhtiön tiedotteen mukaan vartijoiden voimankäyttö tilanteessa ei ollut voimankäytöstä annettujen lakien ja ohjeiden mukaista.

Yhtiön mukaan tapauksessa kiinni otettu ja poliisille luovutettu henkilö oli ennen kiinniottotilannetta pahoinpidellyt sivullista naista.

FPS Security Oy on tehnyt asiasta tutkintapyynnön Helsingin poliisille, joka selvittää vartijoiden toiminnan laillisuuden. Tilanteessa osallisina olleet vartijat on vapautettu työvelvoitteesta ja heiltä on evätty oikeus tulla yrityksen vartioimiin kohteisiin.

YouTube-sivustolla julkaistulla videolla näkyy, kuinka vartija lyö miestä ja potkaisee useamman kerran. Tilanne on kuvattu ostokeskuksen kävelysillan päältä.

(MTV3)

Katso video YouTube-sivustolta (Huom! Videon katsominen vaatii rekisteröitymisen sivuille.)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme