Mainos
Mainos

Nettiviinakaupan viinat pysyvät takavarikossa

Internetissä alkoholia myyvän Viinakauppa.comia epäillään Alkon monopolin rikkomisesta. Tulli on jo kuukausia tutkinut Viinakauppa.comin toimintaa. Tullin hallussa on lähes 100 000 litraa verotta maahantuotua alkoholia.

Tullin salaisessa varastossa pölyttyvät jo kohta kolmatta vuotta Viinakauppa.comin kautta tilatut alkoholijuomat. Yhtä pitkään on väännetty peistä siitä, voiko Suomeen tilata alkoholia internetin kautta ja kuka maksaa verot.

Tammikuussa alkoholin maahantuontia valvova Tuotevalvontakeskus katsoi, että Alkon yksinoikeus on harjoittaa alkoholijuomien maahantuontia.

Muut nettiviinikauppiaat panivat pillit pusiin, mutta isointa bisnestä pyörittänyt Viinakauppa.com jatkoi toimintaa. Tulli on siitä saakka tutkinut nettikauppiaan toimia.

Helsingin käräjäoikeus jatkoi tänään tullin takavarikkoa lokakuulle, jotta rikostutkinta saadaan valmiiksi.

Viinakauppa.comin asianajaja Petteri Snellin mukaan he aikovat kannella päätöksestä hovioikeuteen.

Snellin tulkinnan mukaan Viinakauppa.comin toiminta on laillista, sillä asiakas on itse valinnut kuljetustavan nettisivuilta eli kyse on etäostosta. Tullin mielestä kuljetuksen järjestää tosiasiallisesti nettikauppias, mikä tekee siitä laitonta kaukomyyntiä.

Tullin tutkinta valmistunee myöhään syksyllä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme