Mainos
Mainos

Neuvolatarkastukset alkavat jälleen Salossa

Salon kaupunki aloittaa jälleen lasten neuvola- ja terveystarkastukset, kertoo Salon terveys- ja sosiaalitoimen toimialajohtaja Kai Saarimaa.

Salon sosiaali- ja terveyslautakunta päätti eilen perua lomautukset ja aloittaa jälleen lasten neuvola- ja terveystarkastukset.

– Palaamme arkeen, Saarimaa sanoo.

Salo jätti aiemmin muun muassa kaksivuotiaiden neuvolatarkastukset sekä 4- ja 7-luokkalaisten terveystarkastukset tekemättä huonoon taloustilanteeseen vedoten.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto määräsi Salolle heinäkuun lopussa 100 000 euron uhkasakon, koska kaupunki oli laiminlyönyt lakisääteisiä velvollisuuksiaan. Kaupungille annettiin kuukausi aikaa korjata tilanne.

– Huomautimme Saloa asiasta jo keväällä. Vastauksessaan kaupunki vetosi heikkoon taloustilanteeseen, kertoo lakimies Jaska Siikavirta Lounais-Suomen aluehallintovirastosta.

Aluehallintovirasto muistuttaa, että heikko taloudellinen tilanne ei oikeuta kuntaa laiminlyömään lakisääteisiä velvollisuuksiaan.

(MTV3 - STT)

(31.07.)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot