Mainos
Mainos

Neuvolatyöhön tarvitaan lisää väkeä Lapissa

Lapin neuvoloiden lääkärit ja terveydenhoitajat kokevat, ettei heidän työaikansa riitä mm. erityistukea tarvitsevien perheiden ohjaukseen.

Äitiys- ja lastenneuvolatyöhön tarvitaan Lapissa lisää henkilöstöä. Lapin lääninhallituksen tekemän selvityksen mukaan puolet lääkäreistä ja terveydenhoitajista arvioi, ettei heidän työaikansa riitä erityistukea tarvitsevien perheiden ohjaukseen. Erityistuen tarpeessa olevia lapsia ei myöskään pystytä riittävästi tunnistamaan.

Neuvolatyön henkilöstövoimavarat vaihtelevat eri puolilla Lappia. Esimerkiksi äitiysneuvoloissa toimivia terveydenhoitajia oli suositusten mukainen määrä vajaassa kolmasosassa kyselyyn vastanneista terveyskeskuksista. Lastenneuvoloissa toimivia lääkäreitä oli suositusten mukaisesti alle kymmenesosassa terveyskeskuksista.

Neuvolajärjestelmän perusta on lääninhallituksen mukaan vielä kunnossa, mutta toiminnan sisällön saattaminen perheiden tarpeiden edellyttämälle tasolle vaatii kiireellisiä toimia Lapin läänissä. Henkilöstövoimavarat ja määräaikaistarkastukset on saatava pikaisesti suositusten mukaisiksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot