Mainos
Mainos

Neuvoloiden huoli: Aborttia käytetään ehkäisynä

Suomessa abortteja käytetään ehkäisyneuvoloiden työntekijöiden mukaan lähes ehkäisynä. Työntekijöiden mielestä osa aborteista on turhia, sillä valtaosa keskeytykseen hakeutuneista ei ole käyttänyt ehkäisyä ollenkaan tai on käyttänyt kondomia väärin.

Turun Sanomien mukaan sama ihminen hakeutuu yleensä monta kertaa keskeytykseen. Esimerkiksi vuonna 2009 tehtiin 270 naiselle jo neljäs abortti.

Kuitenkin kansainvälisesti vertailtuna Suomen aborttiluvut ovat matalat. Suomessa tehdään toiseksi vähiten keskeytyksiä koko maailmassa. Useimmiten syy keskeytykseen hakeutumiseen on sosiaalinen tilanne. Vielä muutama vuosi sitten keskeytyksen syyksi ilmoitettiin yleisemmin opintojen keskeneräisyys, huono parisuhdetilanne tai taloudelliset vaikeudet.

- Nyt on alkanut tulla sellaisia asiakkaita, joiden asiat ovat liiankin hyvin lapsensaannin kannalta. He ajattelevat, että eivät halua, eivät jaksa, vauva pilaa elämän, sanoo lääketieteen ja kirurgian tohtori Anneli Kivijärvi Turun Sanomissa.

Kivijärvi työskentelee vastaavana lääkärinä sekä ehkäisy- että äitiysneuvolassa Turussa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme