Mainos
Mainos

Neuvoloiden laatu varmistettava asetuksella

Lapsiasiavaltuutettu on huolissaan neuvoloiden ja kouluterveydenhuollon tilasta. Uusi kansanterveyslaki antaa mahdollisuuden palvelutason laadun varmistamiseen.

Lapsiasiavaltuutetun Maria Kaisa Aulan mielestä neuvoloiden ja kouluterveydenhuollon palvelutason laatu olisi varmistettava asetuksella. Hänen mukaansa tähän antaa mahdollisuuden uusi kansanterveyslaki.

Aula on huolissaan neuvoloiden ja kouluterveydenhuollon tilasta. Tuoreet selvitykset osoittavat, että terveystarkastusten sisältö, määrä ja henkilöstön mitoitukset eivät suuressa osassa kuntia vastaa valtakunnallisia laatusuosituksia.

Lapsiasiavaltuutettu kaipaa voimavaroja varsinkin erityistä tukea tarvitsevien lasten havaitsemiseksi. Hän muistuttaa, että aikaisella tuella voidaan lievittää lapsen oppimisvaikeuksia ja näin vähentää koulun erityisopetuksen tarvetta.

Lisäksi Aula perää nykyistä ponnekkaampaa alueellista ja seudullista yhteistyötä perusopetuksen ja päivähoidon erityispalveluihin. Hänen mukaansa alueelliset erot erityistä tukea tarvitsevien lasten palveluiden saannissa ovat suuret. Huonoimmin asiat ovat pienissä ja syrjäisissä kunnissa.

Maria Kaisa Aula puhui tänään valtakunnallisilla Autismin Talvipäivillä Oulussa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot