Mainos
Mainos

Neuvoloiden perhevalmennus voi saada jatkoa

Mannerheimin Lastensuojeluliitto (MLL) kehittää yhdessä kuntien kanssa jatkoa neuvoloissa annettavalle perhevalmennukselle. Käytännössä työtä tehdään iltaisin kokoontuvissa perheryhmissä, joita neuvoloiden terveydenhoitajat vetävät.

Hankkeessa on tällä hetkellä mukana 12 kuntaa eri puolilta maata. MLL kertoo, että mukaan valittiin sellaisia kuntia, joissa perhevalmennus toimii jo hyvin. Tarkoitus ei ole paikata puutteita kuntien varsinaisessa perhevalmennuksessa.

Perheryhmät on tarkoitettu ensimmäistä kertaa vanhemmiksi tuleville. Noin joka toinen viikko kokoontuvat ryhmät käynnistyvät, kun vauva on noin neljän kuukauden ikäinen.

Perheryhmämalli pyrkii muun muassa tukemaan tasavertaista vanhemmuutta ja vahvistamaan vanhempien kykyä ymmärtää vauvan viestejä ja tarpeita. Huomiota kiinnitetään myös vanhempien parisuhteeseen. Nykyisin noin joka kymmenes pari eroaa ennen kuin vauva on täyttänyt vuoden.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot