Mainos
Mainos

Neuvoloiden perhevalmennus voi saada jatkoa

Mannerheimin Lastensuojeluliitto (MLL) kehittää yhdessä kuntien kanssa jatkoa neuvoloissa annettavalle perhevalmennukselle. Käytännössä työtä tehdään iltaisin kokoontuvissa perheryhmissä, joita neuvoloiden terveydenhoitajat vetävät.

Hankkeessa on tällä hetkellä mukana 12 kuntaa eri puolilta maata. MLL kertoo, että mukaan valittiin sellaisia kuntia, joissa perhevalmennus toimii jo hyvin. Tarkoitus ei ole paikata puutteita kuntien varsinaisessa perhevalmennuksessa.

Perheryhmät on tarkoitettu ensimmäistä kertaa vanhemmiksi tuleville. Noin joka toinen viikko kokoontuvat ryhmät käynnistyvät, kun vauva on noin neljän kuukauden ikäinen.

Perheryhmämalli pyrkii muun muassa tukemaan tasavertaista vanhemmuutta ja vahvistamaan vanhempien kykyä ymmärtää vauvan viestejä ja tarpeita. Huomiota kiinnitetään myös vanhempien parisuhteeseen. Nykyisin noin joka kymmenes pari eroaa ennen kuin vauva on täyttänyt vuoden.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme