Mainos
Mainos

Neuvoloiden toiminnalle on tulossa uusia suosituksia

Vuodenvaihteen jälkeen neuvoloissa aletaan kysyä kaikilta äideiltä, ovatko he kokeneet väkivaltaa parisuhteessaan.

Uusi kyselykaavake on osa kuntien uutta lastenneuvolaopasta, jonka avulla neuvoloiden pitäisi pureutua entistä paremmin perheiden ongelmiin. Tarkoitus on myös yhtenäistää nyt kirjavaa palvelukenttää. Uusittua neuvolaopasta esiteltiin Kuopiossa valtakunnallisilla neuvolapäivillä.

Kuntien neuvolapalveluissa on niin suuria eroja, että kentältä tulee jo paineita yhtenäisten ohjeiden suuntaan ihan kuntalaisten tasa-arvon nimissä. Ensi vuodenvaihteessa kunnille onkin tulossa uusi lastenneuvolaopas.
Siinä on mukana mm. uusi kyselylomake jonka avulla seulotaan esiin perheväkivaltatapauksia.

Kysymykset on tarkoitus esittää kaikille äideille: valmistumassa oleva Stakesin tutkimus antaa viitteitä siitä että väkivalta on yllättävän yleistä.

- 18 prosenttia äitiys- ja lastenneuvolan asiakkaina olevista naisista on kokenut nykyisessä parisuhteessa väkivaltaa, terveydenhuollon maisteri Sirkka Perttu Suomen Kuntaliitosta kertoo.

Jos neuvolassa aletaan kysellä perheen asioista entistä tarkemmin, on luontevaa ottaa asian selvittelyyn muitakin ammattilaisia. Kunnille suositellaankin eri palvelujen keräämistä perhepalvelukeskuksiin, joista lapsiperheet saisivat kaiken tarvitsemansa tuen yhden oven takaa.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 22.10.2003).

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme