Mainos
Mainos

Neuvoloissa ei puhelusumaa narkolepsiaan liittyen

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen julkaisema väliraportti Pandemrix-sikainfluenssarokotteen yhteydestä lasten narkolepsiaan ei ole lisännyt huolestuneiden vanhempien yhteydenottoja neuvoloihin.

Terveydenhoitaja Marja-Liisa Lamberg Oulun Kaijonharjun lastenneuvolasta kertoo, ettei heidän kahdeksalle terveydenhoitajalle ole tullut yhtään yhteydenottoa narkolepsiaan liittyen. Myöskään Turun lastenneuvoloiden ylihoitaja Pirjo-Riitta Liuksila ei ole kuullut lisääntyneistä kyselyistä. Liuksila kuitenkin uskoo vanhempien esittävän kysymyksiä myöhemmin, uusien rokotusten ottamisen yhteydessä.

Tampereen neuvolatoiminnan hoitotyön päällikkö Leena Vekara pitää hänkin todennäköisenä, että kysymykset lisääntyvät lähinnä uusien rokotusten ottamisten yhteydessä. Sikainfluenssarokotteen kasvattama riski sairastua narkolepsiaan ei ole lisännyt yhteydenottoja Tampereen neuvoloissa.

THL:n väliraportissa todettiin talvella 2009-2010 annetun Pandemrix-sikainfluenssarokotteen myötävaikuttaneen narkolepsiatapausten määrän lisääntymiseen 4-19 -vuotiailla. Yhteydestä rokotteen ja sairauden välillä tehdään vielä lisäselvityksiä, ja asiaa tutkivan työryhmän lopullinen raportti valmistuu elokuussa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme