Mainos
Mainos

Neuvontapuhelin hätäkeskusten yhteyteen?

Viranomaiset harkitsevat erityisen neuvontapuhelimen perustamista hätäkeskusten yhteyteen. Viime lauantai-illan sähkökatkon aikana Helsingin hätäkeskus tukkeutui satojen epätietoisten ihmisten soitoista, millä olisi saattanut olla hyvin vakavia seurauksia.

- Ovatko ihmiset liian herkkiä tällaisille tilanteille? Jokainen voi sitä omalta kohdaltansa miettiä. Jos sähköt ovat poikki muutamia kymmeniä minuutteja tai tunnin, niin mikä se vaara siinä itse asiassa on. Mutta on toki ymmärrettävää, että tiedon halu ja ehkä myöskin pelko kansainvälistenkin tapahtumien myötä on johtanut tietynlaiseen herkkyyteen ja sen kasvamiseen, pohtii pelastusylijohtaja Pentti Partanen sisäasianministeriöstä.

Helsingin hätäkeskukseen tuli lauantai-illan lyhyen ajan sisällä kolmesataa sähkökatkon syytä tiedustelevaa puhelua. Silti, jos Hakaniemen torilla tehtyyn pikagalluppiin on uskominen, Helsingissä ei lauantai-iltana eletty aivan kriisitunnelmissakaan.

- Juteltiin niin paljon että en minä huomannut, kommentoi Outi Mäki.

- Näin, että kaupunki on pimeä, sanoi Breta Anjala.

Joka tapauksessa viranomaiset suunnittelevat toimia vastaisuuden varalle, joilla epätietoisten tiedostelut suunnattaisiin pois hätäkeskuksesta.

- Varmaankin sähkölaitoksen neuvontapuhelin, jossa on valmis nauhoite jollainen Helsingissä olikin, on hyvä. Toinen voisi olla se, että hätäkeskuksissa hätänumeron 112 rinnalla olisi infonumero, johon päivystäjät vastaisivat. Tai sitten siellä voisi pyöriä nauha, joka pystysi ottamaan suuren määrän puheluita vastaan ja tällä tavalla sitten myöskin ihmisiä rauhoittamaan.

Yleisradion lähetysten katkeamista Partanen taas pitää hyvänä opetuksena vastaisuuden varalle.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 25.08.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme