Mainos
Mainos

Neuvottelukunta: Mopolla ajon ikäraja nykyistä ylemmäs

Liikenneturvallisuusasiain neuvottelukunnan laatimassa liikenneturvallisuussuunnitelmassa esitetään, että mopojen ajokortin ikäraja nostettaisiin 16 vuoteen ja kevytmoottoripyöräkortin ikäraja 18 vuoteen.

Liikenneturvallisuusasiain neuvottelukunta esittää mopolla ja kevytmoottoripyörällä ajon ikärajan nostamista.

Neuvottelukunnan laatimassa liikenneturvallisuussuunnitelmassa esitetään, että mopojen ajokortin ikäraja nostettaisiin 16 vuoteen ja kevytmoottoripyöräkortin ikäraja 18 vuoteen. Nykyisin mopolla ajon ikäraja on 15 vuotta ja kevytmoottoripyörällä ajon 16 vuotta.

Neuvottelukunta perustelee muutoksen tarvetta muun muassa mopoilijoiden loukkaantumisten määrän kasvulla ja moottoripyöräilijöiden liikennekuolemien määrän lisääntymisellä. Neuvottelukunta lisäisi mopokortin vaatimuksiin myös ajo-opetusta ja ajotutkinnon sekä moottoripyöräilyn ajo-opetukseen samantyyppisen kakkosvaiheen kuin nykyään on henkilöauton ajokortissa.

Valtioneuvoston on tarkoitus antaa neuvottelukunnan suunnitelman perusteella periaatepäätös liikenneturvallisuuden parantamisesta. Esimerkiksi ikärajojen nosto tarvitsisi tämän lisäksi kuitenkin myös lakimuutoksen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot