Mainos
Mainos

Neuvottelukunta: Mopolla ajon ikäraja nykyistä ylemmäs

Liikenneturvallisuusasiain neuvottelukunnan laatimassa liikenneturvallisuussuunnitelmassa esitetään, että mopojen ajokortin ikäraja nostettaisiin 16 vuoteen ja kevytmoottoripyöräkortin ikäraja 18 vuoteen.

Liikenneturvallisuusasiain neuvottelukunta esittää mopolla ja kevytmoottoripyörällä ajon ikärajan nostamista.

Neuvottelukunnan laatimassa liikenneturvallisuussuunnitelmassa esitetään, että mopojen ajokortin ikäraja nostettaisiin 16 vuoteen ja kevytmoottoripyöräkortin ikäraja 18 vuoteen. Nykyisin mopolla ajon ikäraja on 15 vuotta ja kevytmoottoripyörällä ajon 16 vuotta.

Neuvottelukunta perustelee muutoksen tarvetta muun muassa mopoilijoiden loukkaantumisten määrän kasvulla ja moottoripyöräilijöiden liikennekuolemien määrän lisääntymisellä. Neuvottelukunta lisäisi mopokortin vaatimuksiin myös ajo-opetusta ja ajotutkinnon sekä moottoripyöräilyn ajo-opetukseen samantyyppisen kakkosvaiheen kuin nykyään on henkilöauton ajokortissa.

Valtioneuvoston on tarkoitus antaa neuvottelukunnan suunnitelman perusteella periaatepäätös liikenneturvallisuuden parantamisesta. Esimerkiksi ikärajojen nosto tarvitsisi tämän lisäksi kuitenkin myös lakimuutoksen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme