Mainos
Mainos

Neuvottelukunta rajoittaisi alkoholin mainontaa

Päihde- ja raittiusasiain neuvottelukunta kieltäisi muun muassa mielikuvamainonnan.

Päihde- ja raittiusasiain neuvottelukunta haluaa rajoittaa alkoholin mainonnan pelkkien tuotetietojen kertomiseen. Niin sanotun mielikuvamainonnan kieltämisen lisäksi neuvottelukunta poistaisi alkoholimainokset kokonaan televisiosta ja elokuvateattereista. Vastaavanlaiset rajoitukset ovat jo voimassa esimerkiksi Ranskassa.

Neuvottelukunnan mukaan etenkin olut- ja siiderimainonta on nykyisellään ristiriidassa esimerkiksi koulujen alkoholikasvatuksen kanssa. Mainosten tavanomaisin viesti on, että alkoholi kuuluu nuorten hyvään elämään, neuvottelukunta kritisoi.

Sosiaali- ja terveysministeriö valmistelee parhaillaan alkoholin mainontaa koskevia lakimuutoksia. Nykyisellään Suomessa saa mainostaa mietoja alkoholijuomia. Kokonaan alkoholin mainontaa ei EU-säännösten mukaan voida kieltää.

Päihde- ja raittiusasiain neuvottelukunta toimii ministeriön apuna päihde- ja raittiuspolitiikan suunnittelussa. Neuvottelukuntaa johtaa kansanedustaja Tuomo Hänninen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme