Mainos
Mainos

Neuvottelut Finnairin lakon välttämiseksi jatkuvat

Pääsiäislauantaina alkavaksi uhkaavan lakon sovittelun takarajaksi on asetettu ensi viikon keskiviikko. Lentoemäntä- ja stuerttiyhdistys yrittää nyt hieroa sopua näkymyserojensa välille.

Lentoliikennettä uhkaavaan lakkoon etsitään yhä sovitteluratkaisua.

Finnair ja Suomen Lentoemäntä- ja stuerttiyhdistys pyrkivät viikon kuluessa kuromaan umpeen uutta työehtosopimusta koskevia näkemyserojaan, jotta sovintoesitys voitaisiin saada aikaan.

Valtakunnansovittelija Juhani Salonius on asettanut neuvottelujen takarajaksi ensi viikon keskiviikon. Osapuolten on tuolloin määrä kertoa ratkaisunsa mahdolliseeen sovintoehdotukseen. Jos sopua ei synny, suurin osa matkustajaliikenteestä pysähtyy ensi viikon lauantaina varhain aamulla.

Lentoemäntä- ja stuerttiyhdistyksen puheenjohtajan Mauri Koskenniemen mukaan neuvotteluja on tänään käyty hyvässä hengessä.

- Edistystä on tapahtunut etenkin tekstikysymyksissä, mutta kynnyskysymyksinä olleet kiistat työ- ja lepoaikojen muutoksista ovat täysin auki.

Finnair haluaa tehostaa toimintoja mm. lepoaikoja lyhentämällä, minkä työntekijäpuolella katsotaan johtavan palkkojen alenemiseen.

SLSY:n tavoitteena on saada alalle valtakunnallinen yleissitova työehtosopimus, joka kattaisi Finnairin ohella muidenkin lentoyhtiöiden matkustamohenkilöstön. Liitto katsoo, että nykyinen järjestelmä mahdollistaa työehtojen polkemisen. Kiistan sovittelua jatketaan ainakin työryhmissä päivittäin.

Mahdollinen lakko koskee Finnairin, Blue1:n ja Air Finlandin lentoja. Myös Finnairin virolaisen tytäryhtiön Aeron SLSY:hyn kuuluvan henkilöstön odotetaan olevan lakon piirissä. Sopimuksen piirissä on noin 1600 työntekijää.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme