Mainos
Mainos

EK muutti mieltään – neuvottelut yhteiskuntasopimuksesta näyttävät jatkuvan

Neuvottelut yhteiskuntasopimuksesta saavat hyvin todennäköisesti jatkoa. 

Elinkeinoelämän keskusliitto EK on ilmoittanut, että se ei enää aseta AKT:n mukanaolon kaltaisia ennakkoehtoja neuvotteluille.

EK haluaa siirtää varsinaiset palkkaneuvottelut syksyyn ja neuvotella kevään aikana vain hallituksen edellyttämästä kilpailukyvyn parantamisesta.

Keskeisimmät työmarkkinajärjestöt ovat halukkaita jatkamaan neuvotteluja yhteiskuntasopimuksesta.

SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly suosittelee keskusjärjestön hallitukselle mukaan lähtemistä. Valmiudestaan ovat ilmoittaneet myös Akava ja STTK.

Yhteiskuntasopimusta koskevat neuvottelut kariutuivat syksyllä sen jälkeen kun Auto- ja Kuljetusalan liitto AKT jäi pois neuvottelupöydästä.

Kuntatyönantajien työmarkkinajohtaja Markku Jalonen arvioi, että lähipäivinä tai -viikkoina selviää, onko yhteiskuntasopimukselle edellytyksiä.

Jalonen sanoo MTV Uutisille olevansa tyytyväinen siihen, että osapuolilla on neuvotteluvalmiutta. Hän vaatii, että sopimuksen on oltava kattava.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme