Mainos
Mainos

Neuvottelut ympäristöministerin paikasta jatkuvat

Hallituksen avainministerit ovat jatkaneet neuvotteluja siitä, miten hallitusta täydennetään tai vapaaksi jääneet ympäristöministerin tehtävät muuten hoidetaan jatkossa.

Iltapäivän neuvotteluun osallistuvat avainministereiden lisäksi hallituspuolueiden eduskuntaryhmien puheenjohtajat. Asiasta sopiminen neljän hallituspuolueen kesken on osoittautunut ennakoitua vaikeammaksi.

Asiasta yritettiin sopia jo aamulla, mutta ilman tulosta. Vasemmistoliiton Suvi-Anne Siimes vastusti edelleen sitä, että hallitukseen nimitettäisiin kaksi uutta ministeriä, jolloin SDP saisi ympäristöministerin paikan ja kokoomus maa- ja metsätalousministerin paikan. Tehtävää nyt hoitava sitoutumaton Raimo Tammilehto saisi samalla lähteä.

Sopua yritetään nyt uudelleen, ja hallituspuolueiden eduskuntaryhmät ovat varautuneet ottamaan kantaa ratkaisuun myöhemmin iltapäivällä. Hallitus on varautunut myös siihen, että jos ratkaisua ei ala syntyä, neuvotteluja jatketaan huomenna aamulla.

Ympäristöministerin paikka vapautui, kun vihreä liitto päätti lähteä hallituksesta eduskunnan ydinvoimapäätöksen jälkeen. Ympäristöministerin tehtävää hoitanut Satu Hassi jätti eronpyyntönsä aiemmin viikolla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot