Mainos
Mainos

Nevala: Supon valvonnassa puutteita

Suojelupoliisin päällikkö Seppo Nevala myöntää, että Supon valvonnassa on puutteita. Päällikkö on valmis lisäämään Supon sisäistä ja ulkoista valvontaa.

Suojelupoliisin päällikkö Seppo Nevala myöntää Supon sisäisen valvonnan kehittämistarpeen. Nevala hyväksyy myös suojelupoliisin ulkopuolisen valvonnan kehittämisen, jos eduskunta pitää sitä tarpeellisena.

Suojelupoliisin johto on ollut eduskunnan perustuslakivaliokunnan kuultavana ja tapaaminen sujui aiempaa paremmassa hengessä.

- Täytyy sanoa, että tässä tapaamisessa oli aivan eri sävy kuin perustuslakivaliokunnan aikaisemmissa tapaamisissa suojelupoliisin kanssa. Silloin saimme vain yleistä informaatiota, nyt meillä oli täsmälliset, kohdistetut kysymykset, joihin suojelupoliisi oli huolellisesti valmistautunut myöskin asiakirjojen avulla. Tältä osin ne kysymykset saivat vastauksensa. Olen keskusteluun erittäin tyytyväinen, kiittelee perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Kimmo Sasi.

Muun muassa Alpo Rusi- ja Sonera -juttujen takia kielteistä julkisuutta saanut suojelupoliisi joutui vastaamaan perustuslakivaliokunnan kysymyksiin mm. puhelinkuuntelujupakoista, mutta myös Supon valvonnan kehittämisestä. Valiokunnan kanta suojelupoliisin ulkoisen valvonnan lisäämiseen ratkeaa vasta myöhemmin. Supon päällikkö suhtautuu asiaan myönteisesti.

- Se on sisäministeriön ja lainsäätäjan asia. Me taivumme vaikka aidan seipäiksi, jos siihen on pykälä, Seppo Nevala vakuuttaa.

Sisäistä valvontaa päällikkö hän pitää tarpeellisempana.

- Sitä varmaan on syytä kehittää ja suojelupoliisin ja sisäministeriön poliisiosaston yhteistyötä parantaa. Näin on jo tapahtunut, hän sanoo.

Sisäministeriö pohtii valvontatarvetta

Sisäministeri Kari Rajamäki sanoi tänään perustuslakivaliokunnalle järjestetyssä tilaisuudessa, että suojelupoliisia kehitetään osana poliisiorganisaatiota mm. selvitysmies Jaakko Jonkan tekemien esitysten pohjalta.

Sisäministeriö ja poliisin ylijohto pohtivat parhaillaan työryhmän perustamista suojelupoliisin mahdollisen valvontatarpeen lisäämiseksi.

Poliisiylijohtaja on jo aiemmin sopinut, että suojelupoliisi toimittaa kaksi kertaa vuodessa kattavat turvallisuusraporttiyhteenvedot ja raportoi välittömästi kaikista yksittäistapauksista, joilla on turvallisuuden kannalta merkitystä.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 12.05.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme