Mainos
Mainos

Niemelä: Kuntien kuunneltava kansan ääntä

Hallituksen kansalaisvaikuttammisen ohjelmaa vetävä Seppo Niemelä toivoo kansalaisten vaikutusmahdollisuuksien lisäämistä kuntien päätöksenteossa.

Niemelä sanoo sanomalehti Ilkan haastattelussa, että kuntalaisten mielipiteet saataisiin esiin esimerkiksi kansalaiskuulemisilla, joita pitäisi järjestää jo ennen kuin päätöksiä tehdään. Näin ihmiset myös sitoutuisivat paremmin yhteisiin päätöksiin. Niemelän mukaan poliittinen valta on viime vuosina ohentunut Suomessa. Syynä tähän ovat globalisaatio ja taloudellisen vallan kasvu.

Seppo Niemelä valittiin kansalaisvaikuttamisen politiikkaohjelman johtajaksi viime vuoden elokuussa. Ohjelmajohtajan tehtävään kuuluu johtaa kansalaisvaikuttamisen politiikkaohjelmaa oikeusministeri Johannes Koskisen alaisuudessa. Toimikausi on sidottu hallituksen toimikauteen.

(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot