Mainos
Mainos

Niina on pulahtanut tänä kesänä jo 225 suomalaiseen järveen – ”Tämä oli tarpeeksi hassu idea”

Joensuun Ahvenisissa asuva Niina Sorsa on pulahtanut tänä kesänä jo 225:een eri järveen tai lampeen.

Uimisesta muutenkin pitävä Niina Sorsa, 40, päätti tarttua koko kesän kestävään Suomen ladun kesäuintihaasteeseen. Ideana on kastautua kesäkuukausien aikana mahdollisimman moneen eri vesistöön.

Sorsa kuuli haasteesta avantouintia harrastavan ystävänsä kautta.

– Olin koukussa saman tien. Tämä oli ilmeisesti tarpeeksi hassu idea, Sorsa pohtii innostumistaan.

Koulunkäyntiohjaajana työskentelevä Sorsa saa kesäisin nauttia koululaisten tapaan pitkästä lomasta. Jotain puuhaa oli keksittävä lomaviikkojen täytteeksi.

Sorsa kertoo uintihaasteesta löytyneen myös yllättäviä puolia.

– Tässä pääsee luontoon, joka on aina ollut lähellä sydäntäni. Kotimaan tuntemus ja retkeily on myös lisääntynyt.

– Tässä on myös yllättäviä sosiaalisia puolia, kun kaverit ovat innostuneet lähtemään mukaan pulahdusreissuille ja oppaiksi.

Sorsan uintireissut ovat toistaiseksi painottuneet kuutostie varteen, aina Kesälahdelta Nurmekseen asti. Itä-Suomessa riittää järviä koluttavaksi, ja myös Sorsan kotiseudulta löytyy paljon pieniä lampia.

– Bonuksena tuli yksi Lapin reissu. Siellä kävin läpi Ylläksen ympäristöä.

Tapaturma opetti varovaisuutta

Täysin ongelmitta uintireissut eivät ole sujuneet. Nurmeksessa sijainnut suolampi oli rannoiltaan liejuinen, joten Sorsa yritti ponnistaa suoraan liejuisen kohdan yli.

– Siinä olikin kaatunut puu, jonka terävä kanto raapaisi jalkani nivusista reiteen asti auki.

Sorsa kuitenkin pääsi lammelta omin avuin pois ja avun piiriin. Reisi oli mustelmilla monta viikkoa, mutta nyt haava on alkanut parantua.

Tapaturma ei varsinaisesti hidastanut Sorsan pulahtamisvauhtia, vaikka hän ottikin tapauksesta opikseen.

– Se kyllä opetti varovaisuutta. Nykyisin tunnustelen aina jalat edellä, mihin olen astumassa.

Palkintona mainetta ja kunniaa

Pienestä takaiskusta huolimatta Sorsa johtaa tällä hetkellä kesäuintikisan listaa selkeällä erolla seuraavaan. Listassa näkyy kuitenkin vain nimensä ilmoittaneet osallistujat. Todellisuudessa Suomesta siis saattaa löytyä vielä Sorsaakin innokkaampi uimari.

Palkintoa leikkimielisestä kisasta ei kuitenkaan ole luvassa. Pulahdustenkin määrä lasketaan osallistujien ilmoitusten mukaan, jolloin vilpin teko on helppoa.

– Kyllä osallistujien rehellisyyteen luotetaan. Itse olen ottanut kuvia lätäköistä todistusaineeksi ja ladannut niitä Facebookiin.

– Ihan maineesta ja kunniasta tässä kisataan. Etenkin siitä maineesta, näköjään, hän naurahtaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme