Mainos
Mainos

Niinistö ajaisi useita ehdokkaita EU:n huippupaikoille

Eduskunnan puhemiehen Sauli Niinistön (kok.) mielestä Suomen tulisi ajaa useita ehdokkaita Euroopan unionin huippuvirkoihin.

Salon Seudun Sanomien haastattelema Niinistö ei suostu ymmärtämään keskustelua siitä, pitäisikö Suomen ajaa joko Olli Rehniä (kesk.) tai Paavo Lipposta (sd.) mahdollisille huippupaikoille. Hänen mielestään molempien takana pitäisi seistä.

- Ja vielä useammankin, jos nimiä nousee lisää. On mahdollista, että valintapelistä tulee sen verran sattumanvaraista, että on vain hyvä, jos Suomella on useampia kortteja käytettävissään, Niinistö toteaa lehdessä.

Nykyinen laajentumiskomissaari Olli Rehn on Suomen ehdokas seuraavaan komissioon. Häneen on yhdistetty mahdollisuus ulkoasioiden salkusta.

Pitkäaikaisen pääministerin Paavo Lipposen nimi on esiintynyt joidenkin eurooppalaisten medioiden spekulaatioissa sopivista ehdokkaista Lissabonin sopimuksen myötä perustettavan unionin presidentin tehtäviin. Myös presidentti Martti Ahtisaaren nimi on mainittu tässä yhteydessä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme