Mainos
Mainos

Niinistö arvostelee Siimestä

Valtiovarainministerit ovat ajautuneet kahnaukseen. Niinistö arvostelee Siimestä mm. irtiotoista.

Niinistö syyttää Siimestä mm. info-vuodoista

Valtiovarainministeri Sauli Niinistö arvostelee ministerikollegaansa Suvi-Anne Siimestä yllätysiskuista ja irtiotoista. Niinistö ihmettelee, miten hallituksen talouspoliittisen ministerivaliokunnan jäsen irrottautuu näkyvästi Sonera-optioasian ratkaisusta, "jota yksimielisesti oli ollut puoltamassa".

Niinistö kertaa Turun Sanomien kolumnissa eräitä viime päivien tapahtumia. Hän ei mainitse Siimestä nimeltä, mutta arvostelun kohde ei jää epäselväksi. Niinistö kirjoittaa myös miten hallituksen iltakouluun "tupsahti valmisteltu ja vastuuministeriltä huolellisesti salattu yllätysesitys Tobin-verosta", vaikka hallituksen aiemmin asiasta edellyttämää selvitystä ei ollut vielä edes käsitelty. Samalla Niinistö paheksuu paria uutisvuotoa.

Talouspoliittisen ministerivaliokunnan käsittelyssä ollut Soneran optioasia vuodatettiin julkisuuteen jo saman päivän iltana. Kioto-ministeriryhmän luonnos kansallisesta ilmasto-ohjelmasta vuoti tuoreeltaan julkisuuteen pari päivää ennen kuin hallituksen oli määrä käsitellä asiaa iltakoulussaan. Niinistön sanoin vuoto tapahtui "hyvin asianajollisin tavoittein". Luonnosta esiteltiin vasemmistoliiton äänenkannattajassa Kansan Uutisissa.

Hallitus ei ole kaatumassa

Niinistö on huolissaan hallituksen hengestä. Todennäköisyys hallituksen hajoamiseen on Niinistön mielestä pienen pieni, mutta "jokin on silti muuttunut".
-Omien asemien etukäteen varmistaminen, yllätysiskut ja rivistä katoaminen eivät ole yhteispelin termistöä. -Varustelukierteen pelaaminen runsaat kaksi vuotta voi olla tuskallinen taival. Etenkin kun huonohenkisyys helposti johtaa pelipanosten kovenemiseen, Niinistö varoittelee.

Vastaavaa huonohenkisyyttä ilmeni Niinistön mielestä myös Kalevi Sorsan neljännessä sekä Esko Ahon porvarihallituksessa. Syyt löytyivät Niinistön mielestä muualta kuin politiikasta.
-Vaikutelmaksi jää, ettei kyse ollut niinkään suurista poliittisista erimielisyyksistä kuin keskinäisen luottamuksen ja kunnioituksen puutteesta, joka käveli yli yhteenkuuluvaisuuden tunteen. Siinä missä suuret linjanvedot vielä onnistuivat, pikku asioista syntyi piikkejä ja välistävetoa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme