Mainos
Mainos

Niinistö ehdottaa vara- tai apulaisministerijärjestelmää

Kokoomuksen puheenjohtaja valtiovarainministeri Sauli Niinistö tuntuu lämpimästi kannattavan vara- tai apulaisministerijärjestelmän luomista.

Hän palasi aiheeseen tänään kokoomuksen puoluehallituksessa. Hän tyrmäsi poliittisten valtiosihteerien järjestelmän julkisuudessa jo viime viikolla. Niinistö tiivisti, että poliittinen valtiosihteeri ei vastaa siihen tarpeeseen, joka ministeriöissä vallitsee. Hän laski, että on olemassa neljä-viisi sellaista ministeriötä, jossa ministeri joutuu osallistumaan Euroopan unionin asioihin. Silloin hänen mielestään tarvittaisiin vara- tai apulaisministeriä.

Niinistön näkemyksen mukaan itse asiassa olisi aika helppo siirtyä järjestelmään, jossa ministerillä olisi poliittinen apu- tai varaministeri. Hänen kaavailuissaan varaministeri voisi olla suurissa ministeriöissä. Varaministeri olisi samasta puolueesta kuin varsinainen ministeri. Kumpikin vuorottelisi toinen toistaan valtioneuvoston istunnossa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme