Mainos
Mainos

Niinistö ei innostu poliittisista valtiosihteereistä

Valtionvarainministeri Sauli Niinistö (kok.) ei innostu poliittisten valtiosihteerien virkojen perustamisesta. Niinistön mukaan valtiosihteerit eivät ole tarpeen, sillä heistä ei ole riittävästi apua ministeritehtävän ongelmissa.

-EU:n ministerineuvostoon - ainakaan tärkeimpiin - ei voi mitenkään lähettää poliittista valtiosihteeriä kuin äärimmäisessä pakkotilanteessa, Niinistö kirjoittaa Turun Sanomien kolumnissaan.

Niinistön mukaan sama koskee muitakin tärkeimpiä kansainvälisiä kokouksia. -Ongelmat ovat oikeastaan siinä, miten kotimaan asiat hoidetaan kun ministeri on kansainvälisessä kokouksessa. Mutta Niinistön mielestä poliittinen valtiosihteeri ei voi kotimaassa toimia ministerin tavoin.

Niinpä Niinistö ehdottaakin, että saman ministeriön ykkös- ja kakkosministerit olisivat saman puolueen edustajia ja toinen toisensa varalla. -Kiireellisintä olisi järjestää tilanne ulko- ja valtiovarainministeriössä, Niinistö kirjoittaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme