Mainos
Mainos

Niinistö ei innostu uudesta presidenttiehdokkuudesta

Sauli Niinistön mielestä presidentin toimikaudet pitäisi lyhentää kahteen nelivuotiskauteen. Itse Niinistö ei usko lähtevänsä enää ehdokkaaksi.

Pankinjohtaja Sauli Niinistö pitää epätodennäköisenä, että hän lähtisi ehdolle seuraaviin presidentinvaaleihin. Näin kerrotaan Kalevan toimittajan Tuomo Yli-Huttulan tänään ilmestyneessä kirjassa Puolivallaton puolue.

Niinistö arvioi, että kuuden vuoden kuluessa ehdokaspuheet ehtivät unohtua. Hän toteaa kirjan haastattelussa myös saaneensa kampanjan aikana vahvistusta käsitykselleen, että presidentin toimikaudet pitää lyhentää kahteen neljävuotiskauteen.

- Kahdessatoista vuodessa yhden ihmisen anti uhkaa kadota, Niinistö arvioi.

Niinistö sanoo aikovansa palata kotimaahan työnhakuun syksyllä 2007, kun hänen toimikautensa Euroopan investointipankissa päättyy.

- Olen ajatellut, että neljän vuoden periodi on ulkomailla aika sopiva aika. Siinä pystyy antamaan parhaan teränsä, hän toteaa.

Politiikkaan Niinistö ei kuitenkaan aio enää palata. Yritysmaailman tehtäviä hän ei sulje pois laskuista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme