Mainos
Mainos

Niinistö ei sulata Kiljusen selitystä

Eduskunnan puhemies Sauli Niinistö (kok.) sanoo, että kansanedustajien pelaaminen itse luoduilla matkalippujärjestelyillä on nyt varmasti loppu.

Kansanedustaja Kimmo Kiljusen (sd.) selitys kohutusta matkastaan ei kelpaa Niinistölle. Hän luonnehti Kiljusen itselleen tekemiä matkajärjestelyjä erikoiseksi kuvioksi.

Niinistö paheksui sitä, miten Kiljunen oli käyttänyt kansanedustajien lentomatkoista kertyneitä pisteitä omaksi edukseen.

- Ei kukaan työnantaja voi hyväksyä tällaista. Lentopisteet ovat eduskunnalle myönnettyjä alennuksia. Ei kukaan voi tehdä niillä kauppaa omaan piikkiinsä.

Kiljunen osallistui eduskunnan virkamatkalla Thaimaan Bangkokissa pidettyyn kokoukseen. Sieltä hän jakoi omalle matkalleen Myanmariin ja Bhutaniin. Ylimääräiset lentomatkat Kiljunen ajatteli hoitaa vaihtamalla virka-matkaosuutensa lentoliput halvempaan turistiluokkaan.

Matkan Helsingistä Bangkokiin hän istui kuitenkin bisnesluokassa ja maksoi laskun siitä aiemmista lentomatkoista kertyneillä pisteillä.

Katso Raimo Pitkäsen juttu

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme