Mainos
Mainos

Niinistö: Ei valtiosihteereitä

Valtiovarainministeri Sauli Niinistö (kok.) on yhtä mieltä presidentti Martti Ahtisaaren kanssa siitä, että ministeriöihin ei ole syytä ryhtyä luomaan poliittisten valtiosihteerien järjestelmää.

Niinistön mielestä virkamiesten ja poliitikkojen välimaastoon sijoittuvista valtiosihteereistä olisi enemmän haittaa kuin hyötyä. Hän soisi mieluummin, että ministerien työmäärää kevennettäisiin perustamalla tarvittaessa varaministerin paikkoja.
-Perustelut, jotka presidentti esitti, ovat varsin oikeaan osuneita. Niiden lisäksi voidaan esittää myös kyynisiä kysymyksiä, kuten mitä tehtäisiin "käytetyillä" valtiosihteereillä, sanoo Niinistö torstain Salon Seudun Sanomissa julkaistussa haastattelussa.

Poliittisten valtiosihteerien järjestelmää ehdotti pari viikkoa sitten valtiosihteeri Rauno Saaren johtama työryhmä. Työryhmän mielestä tämä järjestelmä vahvistaisi ministeriön poliittista johtamista ja helpottaisi ministerien työtaakkaa.
Ahtisaari otti asiaan kantaa tiistaina. Hänen mielestään poliittiset ohjaustehtävät ja perinteiset virkamiestehtävät olisi pidettävä selkeästi erillään.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme