Mainos
Mainos

Ville Niinistö eilisistä pakkopalautuksista Afganistaniin: "Se oli häpeällinen hetki Suomelle"

– Se oli häpeällinen hetki Suomelle oikeusvaltiona, sanoo Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö eilistä kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden henkilöiden pakkopalautusta Afganistaniin. Kabuliin lähtenyt lento nousi Helsinki-Vantaan lentokentältä puolenyön jälkeen. Niinistö oli haastateltavana MTV:n Huomenta Suomen kuntavaaliaamussa. 

– Mulla oli tuttuja lentokentällä puolustamassa näitä pakkopalautettavien perheiden oikeuksia. Siellä palautettiin useita perheitä, joissa oli lapsia, ja heitä oli suoraan haettu kouluista säilöön ilman ennakkovaroitusta. Se on lapsille hyvin traumaattista, harmittelee Niinistö.

Niinistön mielestä menettely oli kaiken kaikkiaan todella epäinhimillisen kova.

– Heillä ei ollut kaikilla oikeutta saada keskustella tulkin kanssa. He eivät päässeet tapaamaan asiamiestään. Nämä menettelyt ovat olleet todella kovia, eivätkä ne sovi oikeusvaltion toimintaperiaatteisiin.

Niinistön mielestä on myös epäselvää, voiko ihmisoikeusnäkökulmasta tällä hetkellä palauttaa ihmisiä Afganistaniin.

– Siellä tilanne on heikentynyt, ja koko turvallisuustilanne on todella huono, Niinistö painottaa.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme