Mainos
Mainos

Niinistö haluaa takeita säästöistä

Valtiovarainministeri Sauli Niinistö (kok.) haluaa ennen koulutusvakuutuksen toteuttamista takeet siitä, että työttömyysturvaan sovitut säästöt toteutuvat.

Niinistö muistutti näiden kahden asian kytkennästä kokoomuksen puoluehallituksen kokouksessa tänään. Hän sanoi, että pää koulutusvakuutukselle avattiin viime keväänä, jotta päätökset työttömyysturvan säästöistä saatiin aikaan. Niinistön mielestä säästöratkaisua tulee tarkastella uudelleen, koska eräiden säästöjen toteutuminen on osoittautunut epävarmaksi.

Epävarmuus liittyy työttömyysturvan peruspäivärahan indeksikorotusten jäädyttämiseen vielä ensi ja seuraavana vuonna, minkä läpivieminen voi osoittautua eduskunnassa mahdottomaksi. Niinistö ehdottikin, että peruspäivärahan indeksikorotusten jäädyttäminen korvattaisiin leikkaamalla vastaavalla määrä ansiosidonnaista turvaa. Hän sanoi, että näin turvattaisiin kaikkein pienituloisimpien asemaa ja siirrettäisiin säästöjä hivenen maksukykyisemmälle joukolle.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme