Mainos
Mainos

Niinistö HBL:ssä: Venäjä ja länsi etääntyvät

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tulkitsee, että Venäjä etääntyy länsimaailmasta ja henkinen kuilu näiden välillä on kasvamassa. 

Niinistö on arvioinut Venäjän tilannetta Helsingissä ilmestyvän Hufvudstadsbladetin haastattelussa. Hän on huolissaan siitä, että Venäjällä torjutaan länsimaalaista liberaalia ajattelua. Niinistön mukaan tilanne oli vielä toinen presidentti Vladimir Putinin ensimmäisen presidenttikauden alussa. 

Niinistö pohtii sitä, miten tällainen kehitys vaikuttaa Venäjän suhteisiin muiden maiden kanssa. 

– Suomessa ja EU:ssa on toivottu parempaa yhteistyötä Venäjän kanssa. Mutta jos tämä asenteiden muuttuminen vaikuttaa valtioiden välisiin suhteisiin, ei se ole ainakaan askel eteenpäin, Niinistö sanoo. 

Niinistö vertaa tilannetta siihen, millainen henkinen ilmasto oli Suomessa viisikymmentä vuotta sitten. Hän näkee keskivertovenäläinen asenteissa samantyyppistä konservatismia, mikä oli tuttua Suomessa 1960- ja 70-luvuilla. 

  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme