Mainos
Mainos

Niinistö: Ilmavalvonnan lähtökohtana aseistamattomuus

Presidentti Sauli Niinistön mukaan eduskunta lausuu viimeisen sanan Suomen osallistumisesta Islannin ilmavalvontaan. Hän toivoo, että asiaa käsitellään eduskunnassa järeästi.

Eduskuntaryhmien mahdolliset varaumat asiassa tulevat eduskuntakäsittelyn yhteydessä, Niinistö sanoi Mäntyniemessä. Hänestä nyt olemme tilanteessa, jossa presidentti ja ulko- ja turvallisuuspoliittinen valiokunta ovat periaatteessa päättäneet vastata myönteisesti ja asiaa selvitetään lisää.

- Lopullisen vastauksen antaa eduskunta, joten tavallaan tällainen varauma on asiaan automaattisesti kuuluva.

Presidentin mukaan Suomen osallistuminen Islannin ilmavalvontaan on osa pohjoismaista yhteistyötä.

Hävittäjien aseistukseen palataan Niinistön mukaan vielä tarkemmin, mutta lähtökohtana on aseistamattomuus. Hävittäjien tehtäviä Islannin ilmavalvonnassa voidaan rinnastaa harjoitustoimintaan.

- Kaikenlainen puuttuminen Suomen tai Ruotsin koneilla ei tulisi kysymykseen. Siellä ollaan harjoituksenluonteisissa olosuhteissa. Norja on Suomelle ja Ruotsille "isoveli" näissä partiointilennoissa ja hoitaa sitten kaiken, mikä mahdollisesti aiheuttaa hoitamisen tarvetta.

(MTV3-STT)

Katso Mari Haaviston juttu (Seitsemän uutiset 31.10.2012)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme