Mainos
Mainos

Niinistö ja Haavisto toiselle kierrokselle

Kokoomuksen Sauli Niinistö ja vihreiden Pekka Haavisto ovat varmistaneet paikkansa presidentinvaalien toiselle kierrokselle. Niinistö sai 37,0 prosenttia ja Haavisto 18,8 prosenttia äänistä. Äänistä on laskettu nyt sata prosenttia.

Kolmanneksi jäi täpärästi ja ulos toiselta kierrokselta keskustan Paavo Väyrynen 17,5 prosentin kannatuksella. Väyrynen sanoo olevansa harmissaan, ettei ole toisella kierroksella haastamassa Niinistöä.

Vihreiden vaalivalvojaisissa tunnelma oli jo alkuillasta korkealla. Se nousi kaiken aikaa, ja kun valinta alkoi tuntua varmalta, väki hullaantui täysin.

Perussuomalaisten Timo Soini sai 9,4 prosenttia, SDP:n Paavo Lipponen 6,7 prosenttia, vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki 5,5 prosenttia, RKP:n Eva Biaudet 2,7 prosenttia ja kristillisdemokraattien Sari Essayah 2,5 prosenttia.

Suomen seuraava presidentti ratkaistaan kahden viikon kuluttua sunnuntaina 5. helmikuuta. Ennakkoäänestys 25.1-31.1.2012.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme