Mainos
Mainos

Niinistö jatkaa politiikassa

Valtiovarainministeri Sauli Niinistö (kok.) vahvistaa pysyvänsä politiikan parissa. Niinistö kertoi tänään aikovansa jatkaa nykyisessä tehtävässään.

-Tämä on nyt ainakin lähtökohta, Niinistö sanoi Brysselissä. Hän kuvasi tilannetta "normaaliksi".

Pitkän aikavälin suunnitelmiaan Niinistö ei paljastanut eikä hän ottanut kantaa myöskään siihen, onko hän ehdokkaana seuraavissa eduskuntavaaleissa keväällä 2003.

-Ehdokasasetteluun on vielä aikaa, Niinistö naurahti.

Niinistö ilmoitti eilen, ettei hän hae Suomen Pankin johtokunnan jäseneksi. Niinistö arvioi, ettei voisi yhtenä viidestä jäsenestä hyödyntää täysin kokemustaan ja kiinnostustaan euroalueen finanssi- ja rahapolitiikkaan.

Niinistöltä kysyttiin Ecofin-kokouksen yhteydessä kantaa myös siihen, kuka olisi sopiva kokoomuksen ehdokas Suomen Pankin johtokuntaan. Hän ei halunnut kommentoida asiaa tai valintaprosessin jatkoa ylipäätään.

Niinistöllä "sisäinen pidäke"

Eilen Niinistö viittasi sisäiseen pidäkkeeseen yhtenä syynä siihen, miksi hän ei hakeudu Suomen pankkiin. Niinistö totesi tiedotteessaan, ettei hän kykene kävelemään yli omien periaatteittensa.

-Sitä on tullut saatua jo vähän ylimääräistäkin siinä suhteessa, kuinka paljon puhtaasti vain minusta lähtöisin olevia rajoitteita on ollut aikaisemmin, Niinistö sanoi eilen.

Tiedotusvälineet ovat muistuttaneet aiempia Suomen Pankin johtokunnan jäsenen paikkoja täytettäessä Niinistön todenneen, että ne eivät saa olla poliittisia palkintovirkoja.

Helsingissä pääministeri Paavo Lipponen (sd.) sanoi, ettei ollut pyytänyt Niinistöä jatkamaan.

-Kyllä nämä ovat aivan henkilökohtaisia ratkaisuja. Päätöksenteko on pankkivaltuuston ja eduskunnan käsissä, nimitys on tasavallan presidentin käsissä. Hallitus ei tähän ruljanssiin puutu, Lipponen totesi. Hän sanoi olevansa tyytyväinen siitä, että Niinistö jatkaa valtiovarainministerinä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme