Mainos
Mainos

Niinistö: Julkinen talous kestämättömän kokoinen

Julkinen talous on kasvanut presidentti Sauli Niinistön mielestä kestämättömän kokoiseksi. Julkinen talous muodostaa jo lähes 60 prosenttia bruttokansantuotteesta, mikä on presidentin arvion mukaan eniten maailmassa.

Teollisuusseminaarissa puhuneen Niinistön mielestä valtion tuottavuusohjelmassa ei ole saatu toivotunlaisia tuloksia, vaikka työntekijöiden määrää on vähennetty.

– Näyttäisi, että tuo vähentyminen kohdistuu suorittavaan portaaseen eli siihen, joka välittömästi palvelee kansalaisia.

– Ylemmillä portailla, joihin myös tuottavuusohjelman puitteissa suurimmat odotukset kohdistuivat, ei olisi rivejä harvennettu, ehkä päinvastoin. Onhan siitä se hyöty, että seminaareissa riittää julkisen sektorin edustajia jatkossakin, Niinistö sanoi.

Hän arvosteli myös julkisen sektorin asemaa palkkakehityksen suunnannäyttäjänä.

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren (kok.) järjestämässä Selkärankaseminaarissa pohditaan tänään teollisuuden kasvumahdollisuuksia.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme