Mainos
Mainos

Niinistö jyrähti päättäjille: "Puheet on pidetty - on toiminnan aika"

Presidentti Sauli Niinistö vaatii uudenvuodenpuheessaan poliitikoilta rohkeita talouspäätöksiä. 

– Kannustan päättäjiä olemaan rohkeita myös omiensa edessä. Puheet alkavat olla pidetty, on toiminnan aika. 

Niinistö ihmettelee, miten moni talouden tilasta huolestunut vaatii vain muita luopumaan eduistaan. Niinistö muistuttaa Liisa Jaakonsaaren 90-luvun "Liisan listasta", joka sisälsi valtion menojen karsintaehdotuksen. Niinistön mukaan silloin oppositiopoliitikko teki välttämättömyydestä hyveen. 

– Jos aidosti haluaa vaikuttaa, nyt pitää esittää, että tästä meille tärkeästä edusta me luovumme, mistä Te? Tehdä siis taas välttämättömyydestä hyve.

Niinistö jyrähtää viime vuosien talouspolitiikalle. 

– Jälkiä on vuosien mittaan peitetty luottamalla pian tulevaan kasvuun tai kattamalla julkiset menot velalla, mutta nyt on avoimen peruskorjauksen aika. 

Niinistö uskoo, että äänestäjät ovat kyllästyneitä poliitikkojen tekemättömyyteen. Poliitikot taas pelkäävät liikaa uudellenvalintaansa, eivätkä uskalla tehdä oikeiksi tietämiään ratkaisuja. Niinistö haluaa kääntää tämän ajattelun päälaelleen.

– Päättäjät kyllä tietävät, mitä heidän pitäisi tehdä ja jos he sen tekevät, me valitsemme heidät uudelleen. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme