Mainos
Mainos

Niinistö: Kaikki eivät ehkä pitäneet Suomen näkökulmista

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kommentoi tuoreeltaan Suomen häviötä Luxemburgille YK:n turvallisuusneuvoston äänestyksessä.

– Kyllä se tappio alkoi näkyä jo ensimmäisen kierroksen jälkeen. Ei se tietenkään toivottava tulos ollut. Me olemme tehneet, erityisesti ulkoministeriön väki, hyvää työtä erittäin pitkään. Seuraavaksi on varmasti sitten Ruotsin vuoro, presidentti sanoi.

Niinistö muistutti, että kymmenen vuoden kampanjointi on tuonut Suomelle lisää kontakteja.

– Ei meidän maailmamme ja YK-elämämme alkuunkaan tähän lopu. Ollaanhan tästä kuitenkin saatu runsaasti kokemuksia ja uusia kontakteja. Saatiin myöskin Suomen näkökulmia esille. Ehkä ne eivät olleet kaikkien mielestä miellyttäviä tai aivan niin hyviä kuin joidenkin muiden, mutta me tietenkin pysymme omien ajatustemme takana.

Presidentti vihjasi, että kilpailijalla oli enemmän taloudellisia resursseja käytettävänään kampanjan aikana.

– Jonkin verran saattoi olla merkitystä myös sillä, että Luxemburg ei ole koskaan aikaisemmin ollut turvallisuusneuvostossa, kun taas Suomi on ollut siellä kahdesti. Heillä oli vähän enemmän myös taloudellisia resursseja käytettävissään. Me liikuimme hyvin pitkälti tässä asiakampanjassa.

Lopuksi presidentti onnitteli Australiaa ja Luxemburgia paikoista.

Luxemburg voitti Suomen toisella kierroksella äänin 131-62. Australia eteni neuvoston jäseneksi jo ensimmäisellä kierroksella.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot